Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament aprovarà el pròxim dimarts la Llei de Memòria Democràtica

19301

La Junta de Portaveus ha inclòs a l'ordre del dia del ple del Parlament del pròxim dimarts la votació de la Proposició de Llei de Memòria Democràtica de les Balears, que previsiblement serà aprovada amb la majoria del Parlament.

Així ho han avançat els portaveus de MÉS, Podem i PSIB després de la Junta de Portaveus. El portaveu de Podem, Alberto Jarabo, ha destacat especialment que la llei incorpora un règim sancionador i ha assegurat que permetrà «una tornada a la veritat i la normalitat democràtica». «És molt necessari que les lleis no quedin en un calaix, lleis que no han de ser només simbòliques, sinó que han de representar un avanç democràtic», ha dit Jarabo.

Des del PSIB, el portaveu parlamentari Andreu Alcover, ha manifestat que l'aprovació d'aquesta llei suposa «un compliment més» dels acords de governabilitat i tancarà un «cercle normatiu sobre aquesta temàtica iniciat amb la llei de persones desaparegudes». En aquest sentit, Andreu Alcover ha agraït la labor de la diputada socialista Silvia Cano, coordinadora de la ponència d'aquesta llei, «que ha mantengut constants negociacions amb la resta de grups parlamentaris per trobar un text amb el qual tothom es pugui sentir còmode, arribant a un text altament acordat i que suposarà una bona llei de futur».

Per part de MÉS, el portaveu David Abril ha destacat el «nivell de consens molt alt» en l'elaboració d'aquesta llei, amb sentit comú que «s'hauria de traslladar al Congrés dels Diputats», en referència al rebuig a la reforma de la Llei d'Amnistia de 1977 proposta per Unidos Podemos

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.