Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell incorpora deu treballadors de l'ATB i dissenya la nova estructura de l'àrea de Promoció Turística

19513

El Consell ha signat aquest dimarts amb el Govern el conveni de traspàs de personal de l'Agència de Turisme de Balears (ATB), amb el qual incorporarà a deu treballadors, i ha començat a dissenyar la nova estructura administrativa i tècnica que s'encarregarà de gestionar el departament de Promoció Turística.

Així mateix, la institució insular ha explicat que dels deu treballadors, quatre seran places per cobrir, la qual cosa permetrà al Consell decidir el perfil segons les necessitats que sorgeixin. El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha expressat que amb aquesta incorporació «s'enfortiran les àrees de gestió del Consell en l'àmbit turístic, fent una política més propera a les realitats insulars diferenciades de cadascuna de les illes de l'arxipèlag».

Ensenyat també ha recordat que «l'1 d'abril es farà efectiu el traspàs d'una competència bàsica com és la promoció turística, ja que el turisme és el motor econòmic del país». Així mateix, ha agraït el «bon treball per part de l'Executiu del Consell per no haver quedat enrere amb aquesta competència». «Estic satisfet amb els acords i amb el treball fet per les dues institucions», ha afegit el president.

En aquest sentit, el conseller insular d'Economia i Hisenda, Cosme Bonet, ha explicat que al marge de les particularitats, «Mallorca coordinarà la seva estratègia amb el Govern». A més, el traspàs d'aquesta competència suposa també una aportació econòmica. Així, cada any es rebran 3,4 milions d'euros per a la promoció de l'illa.

D'altra banda, es durà a terme l'ingrés d'un finançament addicional de 3,5 milions repartit en un total de cinc anys. Respecte a la proposta de traspàs que es va negociar en 2015 i que, finalment, no va ser aprovada, el Consell ha guanyat 800.000 euros. A més, el cost efectiu augmenta de 5,3 a 6,8 milions d'euros. 

En la signatura del conveni també ha participat la vicepresidenta del Govern, Bel Busquests, qui ha recordat que «encara falten les competències d'ordenació turística per complir amb els objectius marcats en la conferència de presidents». «Tenim un estatut que és molt insularista i que dóna un paper molt important als diferents consells», ha remarcat Busquets, qui també ha agraït el treball realitzat per les dues institucions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.