Setmanari d'informació local - 138 anys

#30DEBPALMA: Cort dedica el mes d'abril a la promoció de la bicicleta

19601
El 21 d'abril es celebrarà una nova edició del Rodabarris, | dBalears/Arxiu

El mes d'abril es convertirà en el mes de la bicicleta. L'Ajuntament de Palma des de l'Àrea de Mobilitat se suma a la iniciativa '30 Dies amb Bici', que consisteix a «comprometre's a utilitzar la bici cada dia del mes d'abril». Per poder participar-hi, s'ha de fer servir la bicicleta i mostrar-ho a través d'Instagram amb el hashtag #30DEBPALMA.

Segons ha anunciat Cort, entre tots els participants es sortejarà una bicicleta el Dia Internacional de la Bicicleta, que es celebra el 19 d'abril. A més, durant al llarg del mes es durà a terme la campanya 'Cada bicicleta més és un cotxe menys. La bici, el vehicle urbà eficient', que es fa en col·laboració amb la Red de Ciudades por la Bicicleta (RCxB).

El regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, ha remarcat que «l'objectiu de la proposta és crear l'hàbit d'emprar la bicicleta». «Si s'usa la bici durant 30 dies, es pot descobrir que es tracta d'un mitjà de transport eficient i ràpid. Fem una convidada a la ciutadania perquè empri la bici no només de forma esporàdica», segons Ferrer.

Per complementar ambdues propostes, s'han programat una sèrie d'activitats relacionades amb la bicicleta. Així, es faran dues rutes per Ciutat, la "Ruta dels mercats de Palma", que es celebrarà el 7 d'abril i que visitarà els mercats de l'Olivar, Pere Garau, Santa Catalina i l'ecològic de la plaça dels Patins, i la "Ruta de la memòria històrica amb bicicleta", que es farà el 14 d'abril. Ambdues han estat organitzades per Biciutat.

El 21 d'abril es celebrarà una nova edició del Rodabarris, un recorregut en bicicleta en què els participants rebran un passaport a la sortida que hauran de segellar a diferents punts. Les inscripcions es podran fer a www.mobipalma.mobi. '30 dies en bici' és una proposta ciutadana que va sorgir el 2010 a Minneapolis, Estats Units. Des de llavors, es celebra a tot el planeta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.