Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi considera «injusts» els Pressuposts de l’Estat i una prova de «menyspreu» a les Illes

19669

El Govern de l’Estat continua amb el maltractament econòmic cap a les Illes Balears amb la presentació d’uns pressuposts que mantenen el menyspreu i la manca de sensibilitat cap a les necessitats dels ciutadans.

Segons el portaveu del Grup Parlamentari d’El Pi, Jaume Font, «el Govern espanyol ens torna tractar com a persones alienes, com si no tinguéssim necessitats com a la resta de l’Estat. És una qüestió que es repeteix any rere any. Som com la joia de la corona. Agafen el que poden i no mostren cap sentiment cap a les nostres necessitats, que són moltes».

Per a El Pi no hi ha cap justificació que pugui explicar que la inversió mitjana de l’Estat a les illes sigui de 148 euros per habitant: 66 menys que la mitjana espanyola i 320 menys que el que rebrà Cantàbria per habitant. Una altra vegada les Balears són a la cua de les prioritats d’inversió de l’Estat.

Sobre la no inclusió del 75% del descompte aeri per als vols entre les Illes i la Península, Font considera que és «un altre menyspreu cap a les illes que només podrà tenir solució si els diputats canaris fan servir els seus vots al Congrés dels Diputats. De seguir així haurem de convidar els diputats canaris Quevedo i Oramas a la pròxima Diada de les Illes i donar-los la Medalla d’Honor per aconseguir el que no poden els diputats illencs amb representació a Madrid».

A més, el portaveu d’El Pi al Consell de Mallorca, Antoni Pastor, ha anunciat la presentació urgent d’una moció al pròxim Ple de la institució demanant els diputats i senadors de les illes que votin en contra d’aquests Pressuposts perquè els considera «un insult cap als ciutadans de Balears».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.