Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB insisteix que el Consell retiri el projecte que té previst per als nous accessos al Coll d'en Rabassa

19671

«Exigim la retirada d’aquest punt de l’ordre del dia en la Comissió Informativa de demà, i emplaçam al Consell i a la resta d’institucions a trobar una solució equilibrada i molt menys impactant i costosa per l’enllaç del Coll d’en Rabassa», ha comunicat el GOB.

Per segona vegada aquest any, la Comissió Informativa del Consell de Mallorca pretén aprovar el tram d’autopista del 2n Cinturó del Coll d’en Rabassa. «Un projecte absolutament desmesurat i faraònic, conjunt de rotondes i ponts, totalment desproporcionat i impactant, que atempta contra l’entorn i les polítiques de mobilitat i equilibri territorials sostenibles que institucions com l’ajuntament de Palma o el Govern diuen defensar».

Fa dos mesos, quan la Comissió pretenia aprovar aquest projecte, des del GOB ja varen demanar la seva retirada Avui, en vista que demà es pot tornar a aprovar, tornen a exigir que es retiri de l’ordre del dia i es consensuï un enllaç que no sigui un atemptat paisatgístic irremeiable.

«Lamentam que la majoria progressista del Consell de Mallorca segueixi apostant únicament pel model desenvolupista i econòmicament més car de carreteres, d’autopistes i grans obres viàries; el mateix que impulsava el PP i UM, el de la corrupció i l’asfalt. Aquesta legislatura ja hem vist l’aprovació d’infrastructures impactants com l’enllaç de Lloseta i l’autopista de Campos; acabar-la amb el 2n Cinturó -una idea de l’època de Jaume Matas i Maria Antònia Munar- seria la cirereta perfecta d’una legislatura completament decebedora en tots els sentits pel que fa a les polítiques de canvi de model de carreteres, territorial i urbanístic. En aquest sentit, només podem dir que, més que un canvi, el que haurem viscut haurà estat un recanvi per seguir fent la mateixa destrossa i fent créixer la saturació i els metres d’asfalt i ciment».

Per altra banda, en el context actual, i quan aquest dimecres s'ha sabut que el Govern espanyol només pressuposta 15 milions al Conveni de Carreteres de les Balears, «s’entén molt menys que l’equip de govern del Pacte al Consell vulgui seguir hipotecant els recursos econòmics de la institució pressupostant prop de 40 milions per aquesta obra, milions que surten de la caixa pròpia. No entenem que un govern que s’autodenomina «ecologista i sobiranista» malmeti el territori i la sobirania econòmica de la institució que governa per seguir amb un desenvolupisme gris i mancat d’imaginació, més propi dels anys 60 del segle passat que de les polítiques de mobilitat i equilibri mediambiental del segle XXI que Mallorca necessita urgentment».

Per tot això, exigeixen la retirada d’aquest punt de l’ordre del dia en la Comissió Informativa de demà, i emplacen el Consell i la resta d’institucions a trobar una solució equilibrada i molt menys impactant i costosa per l’enllaç del Coll d’en Rabassa. 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.