Setmanari d'informació local - 138 anys

El col·lectiu ‘No Callarem!’ omplirà la Model d'activitats «per combatre la censura»

19699

El col·lectiu ‘No Callarem!’ omplirà l'antiga presó Model de Barcelona d'activitats culturals dirigides a la ciutadania en la Setmana de la Llibertat d'Expressió, del 9 al 15 d'abril, que cerca «reivindicar la llibertat i combatre la censura» amb propostes artístiques, debats i concerts dins i fora de l'antic centre penitenciari.

«La forma de combatre la censura és no autocensurar-nos, i seguir escrivint i rapejant per fer front a un règim enemic de la democràcia», ha reivindicat el raper Pablo Hasel, condemnat a tres anys de presó per les seves cançons.

En una roda de premsa aquest dimecres a l'antiga presó barcelonina, el col·lectiu ‘No Callarem!’ ha remarcat que «rapejar i escriure no és delicte, i la ficció tampoc. No callarem perquè demà pots ser el teu», i han explicat que han escollit el centre penitenciari com a escenari de la setmana d'activitats pel símbol que representa per a la capital catalana.

La programació

La Setmana de la Llibertat d'Expressió arrencarà dilluns que ve 9 d'abril amb la publicació d'un tema musical en el qual han participat una quinzena d'artistes i conté versos del col·lectiu musical La Insurrecció, i dels rapers Valtonyc i Hasel.

La programació seguirà el dimecres 11 d'abril amb activitats d'art, dansa, música i fotografia a l'interior de la Model, i en les quals participaran artistes i personalitats com Maria Arnal, Estel Boada i Laura Benítez, entre unes altres.

El dijous 12, l'antic centre penitenciari acollirà una actuació musical de Clara Peya i un espectacle de titelles, a més del debat 'Veus afectades' amb la participació de Valtonyc, Cassandra, Laia Serra i Josep Ramoneda, entre uns altres.

Les activitats musicals també seguiran el divendres 13 amb el 'Concert empresonats', en el qual actuaran artistes com Gemma Humet i Cesk Freixas, i amb un debat sobre censura i música. El debat 'Gutenberg emmordassat' tractarà el dissabte 14 la censura i la repressió en la literatura amb la projecció de 'Llibertat d'impressió' i un cinema fòrum, en el qual participaran l'advocat de Carles Puigdemont davant l'ONU, Ben Emmerson; el portaveu d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri; i la parella de Jordi Cuixart, Txell Bonet, entre uns altres.

La setmana d'activitats acabarà el diumenge 15 amb una fira popular als carrers adjacents de l'antic centre penitenciari amb concerts, humor, poesia i un menjar popular, encara que 16 equipaments de gestió comunitària barcelonins també han programat diferents activitats culturals en paral·lel «per continuar la lluita» en els propers mesos.

A més, en totes les activitats organitzades pel col·lectiu ‘No Callarem!’ hi haurà una guardiola en la qual tots els participants podran col·laborar econòmicament amb la iniciativa, i un número de compte a la seva pàgina web.

Col·lectiu ‘No callarem!’

No Callarem és un col·lectiu que es va presentar en societat aquest març per reivindicar la llibertat d'expressió a l'Estat espanyol, i en el qual s'han adherit més de cinquanta entitats com el Sindicat de Músics Activistes de Catalunya-SMAC!, l’Ateneu Popular de 9 Barris, el Grup de Periodistes Ramon Barnils, Iaioflautas, Metromuster i Clownia festival, entre altres entitats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.