Setmanari d'informació local - 138 anys

El sector audiovisual balear participa en el mercat de documentals de Cannes

19769
El sector audiovisual balear participa en el mercat de documentals de Cannes. | CAIB

Per primera vegada una delegació de sis empreses audiovisuals de les Illes Balears participen en el mercat de documentals MIPDOC a Cannes (Niça), des d'aquest dissabte 7 d'abril al diumenge 8 d'abril, amb el suport de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de les Illes Balears Film Commission (IBFC), adscrit a l'Institut d'Estudis Baleàrics.

Enguany, però, és la segona vegada que les Illes Balears són presents en aquesta trobada, tot i que la participació d'enguany és més nombrosa i amb professionals nous que no hi van assistir fa dos anys. Les úniques productores que repeteixen són Mosaic i La Perifèrica.

Les empreses són quatre de Mallorca, La Perifèrica, Tresques, Mosaic i CEF; una d'Eivissa, Pauxa Films, i una de Menorca, Paleàrtica. Tots, menys Mosaic que ja hi ha assistit, és la primera vegada que van a MIPDOC. Aquesta representació hi va acompanyada d'Àngela Bosch, coordinadora de l'IBFC i Javier Pachón, gerent de l'Associació de Productores Audiovisuals de les Illes Balears (APAIB), de qui reben consell i assessorament.

Segons ha destacat el Govern, «els objectius que es proposen aquestes empreses és conèixer el mercat, veure les tendències en temàtiques, formats i tecnologia, entrar en contacte amb nous productors que podrien esdevenir socis coproductors en el futur, així com amb distribuïdors i agents de vendes per la comercialització de les seves produccions acabades. És un espai de profit per familiaritzar-se amb el programa, les tècniques de pitchings i la seva dinàmica».

Totes sis hi participen amb projectes en desenvolupament, en producció o produccions acabades, i hi cerquen bàsicament finançament i distribució.

Al MPDOC es duen a terme moltes conferències i exposicions de les quals aprendre, i obre la possibilitat d'atendre els International Pitchings per veure com i quina feina fan la resta quan estan seleccionats i han de presentar públicament els seus projectes. També s'hi desenvolupa una activitat d'intercanvi i xarxa anomenat Match Making, espai de trobada amb televisions, inversors, fons financers i distribuïdors.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.