Setmanari d'informació local - 138 anys

Unes 80 persones participen a les II Jornades formatives de la campanya 'No i punt!'

19817

Unes 80 persones han participat en les II Jornades formatives de la campanya 'No i punt!', en les quals tres conferenciants han reflexionat sobre les festes tradicionals i com es transmet el sexisme a través d’aquetes. Es tracta d'una formació organitzada per la direcció insular d'Igualtat entre persones, administracions i entitats implicades en l'organització de festes tradicionals a Mallorca.

La conferenciant i coordinadora d'incidència política en creació positiva, Montse Pineda, ha sostingut durant el seu discurs que «les festes tradicionals defineixen la identitat d'un poble però alhora reforcen estructures socials de dominació i subordinació de les dones en un context patriarcal».

Per això, ha assegurat que s'ha de treballar en la part de prevenció a les festes. «Les dones ja no acceptem que ens toquin el cul a les festes, així que tampoc val que la participació de les dones a les festes sigui subsidiària», ha afegit.

La directora insular d'Igualtat, Nina Parrón, ha ressaltat la importància del treball en equip que duen a terme Ajuntament i Consell en la lluita contra les agressions sexistes i sexuals cap a les dones a les festes a través de la campanya 'No i Punt!’. Per la seva banda, l'experta en ciències jurídiques, investigadora del grup Antígona i docent del màster Estudis de dones, gènere i ciutadania, Lorena Garrido, ha mostrat la importància d'incidir en el marc legal durant la seva ponència.

Garrido ha reflexionat sobre com hi ha certs estereotips i rols del que és masculí i el que és femení que encara estan presents en el desenvolupament de les polítiques públiques i les sentències jurídiques. Finalment, la doctora en dret internacional públic i relacions institucionals de la UIB, Margalida Capellà, ha exposat la necessitat que es compleixin les lleis d'igualtat i de drets de les dones ja existents. «Aquí a Mallorca una nena pot arribar a ser presidenta de les Balears o enginyera, però no pot ser 'cossiera' en molts llocs i l'administració pública és la responsable de modificar aquelles tradicions que vulnerin el dret a la cultura de les dones», ha afirmat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.