Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament demana que els contractes «no tenguin diferenciació de gènere»

19839

El Parlament ha aprovat una iniciativa per demanar que s'adoptin mesures concretes per «reduir la bretxa salarial de gènere» com l'aprovació d'una llei d'igualtat salarial, que, entre altres, «estableixi l'obligatorietat que els salaris i la modalitat de contractes no tengui diferenciació de gènere i són de coneixement públic».

La iniciativa està inclosa dins d'una proposició no de llei (PNL) presentada pel PSIB, que ha estat defensada per Enric Casanova aquest dimarts en el darrer punt del ple del Parlament.

Així mateix, la PNL inclou que es derogui la reforma laboral de 2012 i 2010 i efectuar una modificació de l'Estatut dels Treballadors que millori la legislació anterior; que es canviï la normativa laboral estatal per retornar l'equilibri a la negociació col·lectiva i que s'elimini la normativa laboral estatal que permet a les externalitzacions de serveis i els convenis d'empresa rebaixar les condicions laborals i devaluar els salaris fixats i acordats en els convenis col·lectius sectorials.

La proposició demana a més, entre altres mesures, que s'intervingui perquè els salaris s'incrementin progressivament i per sobre de la inflació i consensuar amb els sindicats un increment gradual del salari mínim interprofessional fins a aconseguir els 1.000 euros mensuals en 2020.

PP i Podem han presentat esmenes a la iniciativa, que han estat defensades pels diputats Santiago Tadeo (amb una esmena) i Alberto Jarabo (amb sis esmenes). La del PP ha estat rebutjada mentre que s'ha transaccionat i acceptat una esmena 'in voce' de Podem. En el torn de fixació de posicions han intervengut Antoni Reus (MÉS per Mallorca), Josep Melià (El PI), Nel Martí (MÉS per Menorca) i Xavier Pericay (grup mixt-Cs).

D'altra banda, la consellera de Salut, Patricia Gómez, ha comparegut a petició del PP, i ha lamentat les retallades del Govern espanyol que afecten la sanitat en general i al col·lectiu de persones que sofreixen la malaltia celíaca i altres malalties alimentàries, en particular.

Així, ha lloat l'acció del Govern i encara que ha reconegut que encara hi ha manques, ha dit que s'ha anat millorant respecte a la situació que hi havia «fa uns anys». A més, ha afegit, «és una qüestió de finançament i el Govern espanyol no ajuda». 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.