Setmanari d'informació local - 138 anys

Endavant aferra cartells a la seu d'Habtur per denunciar que la patronal «nega el dret a l'habitatge»

20037

Endavant ha revelat aquest dimarts que ha duit a terme una nova acció aferrant una sèrie de cartells a la seu d’Habtur, la patronal de lloguer turístic, amb l'objectiu de denunciar públicament que «neguen el dret a l'habitatge a les classes populars mallorquines».

Endavant ha explicat que aquesta acció pretén denunciar la funció d’Habtur (abans Aptur) com a representants dels propietaris d'habitatges turístics i en entendre que, tant la patronal com el seu portaveu, Joan Miralles, «atempten directament contra el dret a l'habitatge digne de les classes populars mallorquines» en defensar «una normativa de lloguer turístic sense límits».

Segons l'organització independentista, la «barra lliure» en el lloguer turístic que defensa Habtur «impedeix l'accés a l'habitatge digne de les classes populars mallorquines», fet que, segons destaque, passa especialment a Palma, per la baixada en nombre d'habitatges destinats al lloguer a residents i l'increment dels preus del lloguer.

Aquest fet, unit a la «falta històrica de planificació urbanística en pro de l'habitatge digne, ha conduït a la situació actual, on és pràcticament impossible de trobar a Palma un lloguer accessible». El lloguer turístic, asseguren, està expulsant als veïnats de molts barris i pobles, ja que, a l'encariment de la vida, se li ha de sumar «la massificació turística que han de viure al seu dia a dia». «Aturem el lloguer turístic, defensem el dret a l'habitatge», conclou la nota.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.