Setmanari d'informació local - 138 anys

L’IME i EMAYA acorden un nou pla sostenible

20137

La tinent de batlia d’Educació i Esports i presidenta de l’IME, Susanna Moll i la tinenta de batle d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, i presidenta d’EMAYA, Neus Truyol, han signat l’acord d’intencions per iniciar el projecte d’aprofitament energètic de la calor dels motogeneradors de la depuradora (EDAR 1) per subministrar energia calorífica a la piscina municipal de Sant Jordi ‘Xavi Torres’.

Aquest projecte pioner a les Balears s’emmarca dins dels compromisos adquirits per l’Ajuntament per lluitar contra el canvi climàtic amb el Pacte de Batles i pretén demostrar «l’aposta de l’equip de govern per la sostenibilitat i l’eficiència energètica, una prioritat compartida per totes les àrees municipals».

El projecte conjunt està basat en què l’estació depuradora disposa d’una calor residual de baixa temperatura, procedent dels motogeneradors que són alimentats mitjançant biogàs, una calor que actualment  es dissipa a l’aire a la pròpia EDAR 1. La piscina de Sant Jordi es troba a 1,3 km de l’EDAR 1, té un consum anual per a l'escalfament de l’aigua de 43.968 litres de gasoil, amb un cost mitjà anual de 31.217 Euros, i genera unes emissions de C02 de 122 tones / any. 

La construcció d’una conducció o xarxa d’energia tèrmica (district heating) entre les instal·lacions de l’EDAR i el poliesportiu Xavi Torres de l’IME preveu substituir la totalitat del consum de gasoil per a escalfar la piscina per calor residual d’origen renovable (biogàs).

Finançament del projecte

L’execució d’aquest projecte està valorada en 370.000 €. Per altra part el Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient ha concedit a través de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca una subvenció de 161.587 € emmarcats en el Pla d’Impuls al Medi Ambient (PIMA) Residus 2017. S’espera que les obres d’aquest projecte puguin ser licitades  i executades dins el 2018. 

En virtut d’aquest acord, l’IME habilitarà a EMAYA a fer les connexions que siguin necessàries a les instal·lacions a la piscina de Sant Jordi, així com a les instal•lacions circumdants. Cada empresa municipal nomenarà una persona responsable i un suplent que coordini i revisi el seguiment del projecte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.