Setmanari d'informació local - 138 anys

Els productes de qualitat de les Balears, presents a la Fira Alimentària de Barcelona

20141

El conseller de Medi ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha visitat els estands de les Balears que mostren a la Fira Alimentària de Barcelona els productes de qualitat locals.

Així mateix, el conseller ha destacat la importància que «es donin a conèixer els productes de qualitat també fora de les Illes en una fira de referència com és Alimentària, donat també que la indústria agroalimentària significa diversificació econòmica i donar valor a l’agricultura».

Les diferents marques d'oli i d'oliva es troben de manera conjunta en l'estand de la DO Oli de Mallorca i Oliva de Mallorca; i en l'estand de la IGP Sobrassada de Mallorca s'han fet mostres de 'showcooking' amb els cuiners Carlos Botella i Margalida Alemany.

Algunes de les empreses disposen també d'una parada petita pròpia com El Zagal, La Lluna, Embotits Montuïri, Soler i La Caldera, i també marques de sobrassada com a Can Company.

La DO de formatge de Maó-Menorca està representada pels formatges Coinga, La PayesaSubaida i Alcaidús. Així mateix, altres empreses de les Illes compten amb mostrador propi, com Quely o Flor de Sal des Trenc. Per la seva banda, Agromallorca i Espècies Crespí es troben a l'estand de productes ecològics, on s'ha incrementat molt l'assistència respecte a edicions anteriors.

D'altra banda, la Conselleria ha assenyalat en un comunicat que ha concedit en 2017 més d'un milió d'euros als Consells Reguladors, a través del Fons de Garantia Agrària i Pesquera (Fogaiba), en ajudes basades en la certificació i funcionament dels Consells reguladors, la promoció dels productors i la incorporació de nous productors a les marques de qualitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.