Setmanari d'informació local - 138 anys

El Solleric presenta el projecte 'Funàmbuls' sobre intervenció artística a l'espai urbà

20163

El Casal Solleric ha presentat 'Funàmbuls', un projecte participatiu i intervencionista sobre l'espai públic que s'emmarca dins del cicle 'Línies_Discontínues'La mostra, que s'inaugurarà aquest dissabte, presenta el resultat del treball de mediació que l'artista Xavier Eltono i el comissari Jordi Pallarès han proposat a la ciutadania.

Segons ha informat Cort, aquesta iniciativa consisteix a provocar «una reflexió sobre el joc i el passeig com a accions bàsiques a l'espai públic, que els participants es converteixin en funàmbuls a peu de carrer per trencar amb certes dinàmiques quotidianes».

A més, l'exposició es complementa amb dues taules rodones organitzades per l'Associació Espanyola d'investigadors i difusores de grafiti i art urbà i que tendran lloc aquest dissabte a les 12.00 hores i a les 17.00 hores. La primera taula tractarà la responsabilitat de documentar i exhibir projectes que es realitzen a l'espai públic, i la segona, sota el títol 'Passejar, mirar i transformar: sobre la mediació del grafiti i l'art urbà', tractarà temes com si es pot ensenyar l'art urbà o si és cert que l'art urbà arriba a tots els públics perquè és popular i mediàtic.

La Direcció general d'Arts Visuals i Programes Públics, emmarcada dins de l'Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, ha promogut aquesta iniciativa, amb la qual es vol redescobrir la ciutat. El projecte, que dóna protagonisme a la ciutat i la ciutadania, també suposa una reflexió sobre l'exhibició 'indoor' de projectes d'art urbà sobre el seu procés i documentació.

El Solleric es va obrir únicament amb vinils informatius, taules i un material específic a l'espera d'un espectador actiu. D'aquesta manera, les parets romanien buides i «tot estava per fer», expliquen des de l'Ajuntament. Així, la idea era que cada persona o grup de persones que vengués «omplís» l'espai amb els resultats de les experiències provocades al carrer.

La impossibilitat de preveure per on passarien els participants, quins itineraris traçarien, què farien exactament i el temps que trigarien a fer-ho ha fet que 'Funàmbuls' hagi estat un projecte que depenia en gran manera de l'acció ciutadana

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.