Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Ajuntament de Maó atorga llicències temporals de taxi per atendre l’augment de la demanda estival

20381

Aquest dijous, la batlessa Conxa Juanola, la regidora de Promoció Econòmica, Maria Membrive, el president de l’Agrupació de Taxis de Maó, José Navarro, i el vicepresident de Radio Taxi Menorca, Joan Polo, han presentat el nou Pla d’actuació en matèria de transport públic de viatgers en vehicles turisme per als anys 2018 a 2021, que contempla la concessió de llicències temporals per a la prestació del servei de taxi al municipi de Maó durant els mesos estivals.

El nou pla preveu adaptar el nombre de vehicles que ofereixen el servei de taxi durant els mesos d’estiu a l’augment de la demanda que es produeix durant aquest període, sobretot en moments puntuals, per tal de reduir el nombre d’incidències i millorar la qualitat del servei. Conxa Juanola creu que el nou pla «solucionarà una problemàtica que fa molts d’anys que s’està arrossegant, que és la falta de taxis que patim en el municipi de Maó, en el qual nosaltres tenim la responsabilitat de fer feina», i ha afegit que «resoldrà els problemes que, sobretot, vam patir moltíssim l’estiu passat, durant el qual vam tenir situacions complicades». Maria Membrive ha recalcat que la finalitat de les llicències temporals «és resoldre els problemes que tenim a Maó», i ha subratllat que «les nostres parades no poden quedar desateses, i hem de resoldre els problemes dels residents, que l’any passat no es podien moure ni dins la ciutat, i també hem de poder atendre les persones que ens visiten». En aquest sentit, Membrive ha explicat que des del final de la temporada passada «s’ha estat fent feina de manera consensuada amb el sector del taxi», i ha assenyalat que «després de totes les anàlisis que vam fer i dels nombres que van aportar des del sector, vam considerar, com a equip de govern, que havíem de ser prudents, i vam decidir donar 27 llicències temporals i veure com funciona tot durant aquesta temporada».

Per la seva banda, José Navarro ha volgut agrair la feina feta des de l’Ajuntament, i ha recalcat que «aquests cotxes són per donar servei a Maó, i això ha de quedar clar, ja que atendran els serveis que es generin aquí i tornaran buits».

Concessió de fins a 27 llicències temporals

Enguany, el pla aprovat per l’Ajuntament preveu la concessió d’un màxim de 27 llicències temporals de taxi, que seran intransferibles i possibilitaran la prestació del servei des del primer de juny fins al 30 de setembre, amb una vigència de quatre anys consecutius. Les autoritzacions concedides habilitaran per a la prestació del servei amb origen dins el municipi de Maó, i dins uns horaris que es consensuaran amb el sector. En aquest sentit, Maria Membrive ha assegurat que «serem molt rigorosos en el compliment de les condicions establertes per a aquest tipus de llicències». L’any vinent, i després de valorar l’efectivitat de les autoritzacions concedides, l’Ajuntament podrà atorgar noves llicències temporals, si es considera necessari.

Vehicles més eficients i ecològics

Per tal d’afavorir la renovació de la flota de taxis de Maó seguint criteris d’eficiència i sostenibilitat, els vehicles d’emissions zero o classificats com a ECO obtindran una puntuació superior  en fer la sol·licitud, i es permetrà que el turisme que s’ofereixi per a la llicència temporal quedi vinculat a la llicència ordinària. L’objectiu del consistori és que les llicències temporals esdevinguin un instrument per a la modernització de la flota en un període breu de temps, i que permetin avançar pel que fa a l’assoliment d’una mobilitat sostenible al municipi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.