Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern inclou novetats a les subvencions de l'IEB per a la projecció exterior de la cultura

20503

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha publicat les diferents convocatòries per enguany de subvencions de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) per a la projecció exterior de l'edició i promoció de la literatura, el pensament, el còmic i la il·lustració i les arts escèniques de les Illes -publicades el 19 d'abril de 2018-, a més de les subvencions per donar suport a la projecció exterior de la música i dels músics, intèrprets i compositors balears -20 d'abril de 2018-.

La publicació de les tres línies s'ha afegit a la de les arts visuals, ja publicada fa uns dies. Cadascuna de les quatre línies està dotada amb 225.000 euros i inclouen destacades novetats, segons han informat el Govern. En aquest sentit, enguany a cadascuna de les convocatòries s'afegeixen dos criteris més en la valoració de les propostes. D'aquesta manera, es valoren les accions que contribueixen a la igualtat de gènere -creacions o direccions de fetes per una dona o grups artístics i tècnics en què més del 50 per cent són dones- amb un total de cinc punts.

També es valoren les accions que tenen retorn social -projectes que incloguin accions destinades en la millora, dinamització o revitalització d'un col·lectiu, una comunitat o una àrea determinada-, amb un total de cinc punts. A més, concretament en el cas de les subvencions a les arts visuals, es puntuen els projectes en què participen artistes d'almenys dues illes.

Una altra novetat, a l'apartat de mobilitat de totes les línies, a més del desplaçament, l'estada i la càrrega, s'incorpora la despesa de manutenció, amb un import màxim de 15 euros per persona i dia. A més, el sol·licitant, en cas que sigui una empresa, ha de complir amb la legalitat vigent quant a la contractació de treballadors.

Com a excepció, en el cas de les subvencions a la música en la modalitat d'ajudes a la mobilitat, s'amplien els màxims només per a orquestres i corals, excepcionalment pel nombre de persones que viatgen. D'aquesta manera, el màxim entre illes és de 4.500 euros, a la Península ascendeix a 6.000 euros, per a trasllats a Europa o a les Illes Canàries és de 7.500 euros i, finalment, fora d'Europa l'ajuda és de 9.000 euros.

El Govern ha recordat que fins al 15 d'octubre de 2018 es poden fer les sol·licituds a cadascuna de les línies. Per a les activitats compreses entre l'1 de desembre de 2017 i el 30 de maig de 2018, tots dos inclosos, el termini extraordinari per presentar sol·licituds i documents acaba aquesta última data. A partir del 31 de maig, s'ha de presentar la sol·licitud i documentació mínim 15 dies abans de començar l'activitat. En el cas de les arts visuals, el termini varia, fins al 15 de maig, i el segon període comença a partir de l'endemà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.