Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB presenta al·legacions a la Llei de Canvi Climàtic perquè considera que es queda «curta»

20543

El GOB ha sostengut que l'avantprojecte de la Llei de Canvi Climàtic és «ambiciós» des del punt de vista de transició energètica però «es queda curt» en aspectes relacionats amb el canvi climàtic i, per això, ha presentat les seves al·legacions.

Segons ha exposat l'entitat ecologista en un comunicat, la normativa no preveu la necessitat d'incidir en escenaris de decreixement de la demanda energètica «que és un tema clau per garantir la transició energètica».

En aquest sentit, han assegurat que no es poden mantenir els ritmes actuals de creixement de la demanda energètica «associats al consum d'energia elèctrica i de mobilitat» i han indicat que canviar el parc de vehicles a elèctric «no és un mesura suficient».

Així mateix, el GOB ha assegurat que cal reduir el parc de vehicles existents i possibilitar alternatives a través d'una política de mobilitat i territorial amb perspectiva climàtica que incideixi en les noves infraestructures de carreteres i transport públic.

Igualment, han considerat com «el més positiu» de la Llei la previsió del tancament progressiu de la central tèrmica d'Es Murterar. «La previsió d'una planificació territorial de la implantació de les renovables de la mà dels Consells Insulars ens sembla també una mesura imprescindible per preveure les noves infraestructures», han exposat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.