Setmanari d'informació local - 138 anys

L'OCB denuncia que la cursa IRONMAN, amb el suport del Govern i Consell, ignora el català

20577

L'Obra Cultural Balear (OCB) denuncia que la competició ciclista 'IRONMAN 70.3 Mallorca 2018', que compta amb el suport del Govern i del Consell de Mallorca, ignora la realitat lingüística de les Balears i no empra la llengua pròpia.

Tant la retolació a les carreteres, com la mateixa web de la competició, vulneren la legislació vigent a les Illes Balears i a Mallorca; ignoren la mesura del Pla del Consell Social de la Llengua Catalana –que indica que totes les activitats que comptin amb el suport de l'Administració han de ser en català–; incompleixen l'article 6 del Reglament de regulació de l'ús de la llengua catalana del Consell de Mallorca de 1989, tot i que l'autorització del Consell és preceptiva; i atropellen els drets lingüístics dels mallorquins.

Des de l'OCB també es recorda que aquests incompliments legals tenen un precedent recent: «La marxa ciclista 'Mallorca 312' que també va fer tota la seva retolació ignorant la llengua catalana».

Des de l'OCB es demana una rectificació immediata i que les institucions, especialment Govern i Consell de Mallorca «tenguin cura de complir la legalitat en matèria lingüística».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.