Setmanari d'informació local - 138 anys

Fanny Tur censura l'atac de l'Estat a les ajudes per a retolar en català a Pollença

20665

La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, ha censurat el nou atac de l'Estat espanyol a les polítiques lingüístiques de suport a la llengua catalana amb el recurs contenciós administratiu interposat per l'Advocacia de l'Estat a la línia de subvencions per a comerços que retolin en català.

Als passadissos del Parlament, Tur ha dit que aquesta línia d'ajuts és de «5.000 euros i s'impulsa amb unanimitat des de fa 20 anys», seguint el que estableix l'Estatut d'Autonomia, la Llei de Normalització Lingüística i la Constitució espanyola.

«No entenem aquest nou atac que suposa obrir un conflicte on no n'hi havia», ha dit.

En un sentit similar, el portaveu del PSIB, Andreu Alcover, ha retret la «instrumentalització» de la Delegació del Govern espanyol a les Balears que s'ha fet en aquest cas, així com l'«ús partidista» d'aquesta institució amb l'amenaça del recurs d'inconstitucionalitat a la carrera professional o la sanitat universal.

Per la seva banda, el portaveu de Podem, Alberto Jarabo, ha manifestat que des del seu partit s'oposen «frontalment» a aquest esforç de l'Estat espanyol per limitar la llengua catalana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.