Setmanari d'informació local - 138 anys

La defensa de Valtonyc anirà al Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg

20817

El grup de suport a Valtonyc ha anunciat aquest divendres que el Tribunal Constitucional no ha admès a tràmit el recurs presentat per la defensa del raper mallorquí. «Com era d'esperar, la més alta instància jurídica de l'Estat ni tan sols ha entrat a valorar la flagrant vulneració del dret a la llibertat d'expressió i el dret a la lliure creació artística en què es basava la defensa de Josep», han lamentat des del grup de suport.

«Tot i ser una clara mostra del nivell i de la baixa qualitat de la justícia espanyola que no ens sorprèn en absolut, no és una mala notícia, ja que aquesta decisió ens obre la porta al Tribunal de Drets Humans a Estrasburg on des d'un principi esperàvem obtenir un procediment objectiu i amb totes les garanties», han afegit.

Igualment, han recordat que a partir del pròxim dilluns 14 de maig l'Audiència Nacional espanyola podrà dictar l'auto d'entrada a presó per haver-se exhaurit el termini d'un mes que s'havia fonat a la defensa de Valtonyc per tal d'acreditar que el Constitucional havia suspès l'execució de la pena. És per aquest motiu, que han demanat atenció en aquest sentit, ja que l'entrada a presó de Josep «pot ser en qualsevol moment».

Per aquest motiu, des del grup de suport i Alerta Solidària han animat a continuar denunciant i mantenir activa la mobilització social, «com hem fet fins ara». «Hem aconseguit alçar tot un moviment de solidaritat que ha servit per destapar un estat feble, decadent i atemorit que només amb la repressió i la censura aconsegueix imposar-se i sobreviure. És hora de fer-lo caure», han finalitzat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.