Setmanari d'informació local - 138 anys

L'STEI Intersindical demana a Maria Salom que dimiteixi

20865

Arran de la polèmica forçada per la delegada del Govern espanyol a les Illes Balears, Maria Salom, –que ha tornat a qüestionar els acords de carrera professional a les administracions de les Illes, seguint la deriva recentralitzadora del seu partit a Madrid– el secretari general de l’STEI Intersindical, Miquel Gelabert, ha demanat aquest dilluns a Maria Salom que dimiteixi.

Per al sindicat de les Illes, el Govern espanyol «fa ingerència en el dret a la negociació col·lectiva a les administracions de les Illes Balears. Aquesta ingerència no se cenyeix a l’àmbit de la carrera professional de les diferents administracions. De fet, mesures com els acords de 'millora' que signen els sindicats espanyols amb el Ministeri d’Administracions Públiques limiten la cobertura de places i la convocatòria d’oposicions».

De fet, afirmen que és el Govern d’Espanya «el principal generador de problemes en la gestió del personal empleat públic: temporalitat, ofertes públiques d’ocupació, cobertura de places, aspectes retributius... Totes aquestes mesures, amb l’empara de lleis i d’acords amb els sindicats a nivell estatal, impedeixen que les administracions territorials facin una gestió eficient de la seva capacitat pressupostària i del seu personal, en favor de prestar millors serveis públics a la ciutadania».

Una altra mostra de la ingerència «intolerable i sense sentit del Govern espanyol és l’absurda polèmica sobre les ajudes a la normalització lingüística en la retolació comercial». En aquest sentit, Gelabert ha demanat a Biel Company que es llegeixi l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears (que estableix clarament que la llengua pròpia de les Illes Balears és el català). «Un candidat a president no pot ignorar la llei bàsica de funcionament del Govern i l’administració que vol encapçalar».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.