Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament investeix Quim Torra 131è president de la Generalitat de Catalunya

20881

El Parlament ha investit aquest dilluns el diputat de JxCat Quim Torra com 131è president de la Generalitat, amb els 66 suports de JxCat i d'ERC, les 4 abstencions de la CUP, i els 65 vots en contra de Ciudadanos, PSC, els comuns i PP.

El president del Parlament, Roger Torrent, ho ha comunicat al rei espanyol perquè procedeixi al «nomenament constitucional»: la llei fixa que, en un màxim de cinc dies després del nomenament, el nou president prengui possessió. Amb la presa de possessió, Catalunya comptarà amb el 131è president de la Generalitat, 199 dies després que el Govern espanyol aplicàs l?article 155 a Catalunya. Per això, el Govern espanyol ja ha avisat que només aixecarà l'aplicació del 155 si les primeres accions del nou Govern s'emmarquen dins de «la legalitat».

Observacions dels grups parlamentaris

El diputat de la CUP Carles Riera ha precisat que, encara que el seu grup permeti la investidura de Torra, no dóna suport al futur Govern, i només s'ha abstingut com a «estratègia antirepresiva» enfront del govern espanyol; a més, el grup no ha aplaudit quan s'ha confirmat la investidura. Torra ha agraït les abstencions a la CUP i els ha promès que seguirà la senda cap a la independència: «Us faig un encàrrec: que us mantingueu alerta per si alguna vegada caiem en la temptació de l'autonomisme. Aixequeu la bandera vermella immediatament».

El líder d'ERC, Sergi Sabrià, ha celebrat que la investidura farà possible formar el Govern que el seu partit sempre ha reclamat i comanda fer de l'independentisme un projecte polític més inclusiu: «El principal repte serà trencar barreres. De res servirà un diàleg entre els dos milions de persones que estem convençuts».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.