Setmanari d'informació local - 138 anys

Esquerra Unida creu que la condemna a Valtonyc és una mostra de la «falta de democràcia»

20897

Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) ha mostrat la seva disconformitat en tot aquest procés i, després del rebuig del Tribunal Constitucional al recurs presentat pel raper mallorquí i la seva imminent entrada a la presó, des de la formació d'esquerres han declarat: «És la confirmació que la democràcia està desapareixent en aquest Estat».

«L'encausament de rapers, titellaires, activistes, etc. Està demostrant una deriva autoritària que ha augmentat des de l'inici de la crisi, la repressió s'està normalitzant i això no és bo per a ningú», afirma Juanjo Martínez, coordinador d'EUIB.

Com ja va declarar el coordinador federal d'Izquierda Unida (IU), Alberto Garzón, des de la formació s'insisteix que els delictes d'enaltiment del terrorisme, el càstig a l'ofensa a sentiments religiosos, les injúries a la Corona i a la pàtria i institucions «responen a articles obsolets del Codi Penal. Això respon a l'intent de generar por en la població».

IU va avisar de la perillositat de la Llei Mordassa i ara els pronòstics es compleixen, la deriva autoritària i la regressió de drets socials «està portant a l'Estat espanyol a una democràcia de baixa intensitat, solament comparable amb països com Turquia».

Juanjo Martínez ha considerat que els límits de la llibertat d'expressió «han d'existir, però per protegir els febles i no els poderosos» i ha afegit que l'Espanya de Rajoy i Rivera «considera terrorisme el fet de rapejar contra l'establishment, però no considera terrorisme la violència masclista».

«La condemna a Valtonyc és injusta, l'entrada a la presó per rapejar és una vergonya pels que desitgem un Estat democràtic, per això seguirem reclamant a les autoritats europees la vigilància i fiscalització de les accions judicials a Espanya», ha sentenciat Martínez.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.