Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS celebra «satisfactòriament» el descompte del 75% però «amb certes reserves»

20951

El portaveu de MÉS per Mallorca en el Parlament, Josep Ferrà, ha celebrat «de manera satisfactòria» que els Pressupostos Generals de l'Estat espanyol (PGE) incloguin el descompte del 75 per cent en transport marítim i aeri entre les Balears i la Península, però ho ha fet «amb certes reserves».

En aquest sentit, Ferrà ha manifestat després de la Junta de Portaveus que «aquest anunci s'ha donat en un context molt determinat on el PNB marca l'agenda de Mariano Rajoy, per donar suport als PGE».

El portaveu ha recordat que aquest anunci s'ha produït quan el president de la Generalitat «ja ha estat triat i s'està donant una certa flexibilització per part del Govern espanyol». «Aquest descompte aeri que s'ha anunciat per Nova Canària s'ha fet després que s'hagi dibuixat una mica el futur a curt termini del Govern català», ha afegit.

Així mateix, Ferrà ha manifestat que «caldrà veure com queda» el descompte i si aquest «formarà part del Règim Especial per a les Balears (REB), que seria el més satisfactori per a les Illes», ha expressat.

Tarifa màxima
Per la seva banda, el portaveu de MÉS per Menorca, Nel Martí, ha assegurat aquest dimecres que «l'èxit» del descompte del 75 per cent «ha estat, sens dubte, perquè Nova Canàries (NC) ha posat el tema sobre la taula com una prioritat».

A més, ha destacat la importància que s'inclogui «el criteri de tarifa màxima, per evitar l'increment de preus per part de les aerolínies i que el descompte sigui en destinació». A més, ha reivindicat que el REB inclogui aquesta rebaixa per «que no depengui de la negociació dels pressupostos».

Finalment, Martí ha ressaltat el «treball constant i reivindicatiu de la societat i les institucions davant la insensibilitat de l'Estat espanyol» per aconseguir aquest descompte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.