Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pol Marí en el Moll Vell de Palma servirà per a la investigació i la tecnologia marines

20989

La vicepresidenta i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha signat aquest dijous amb el secretari general de Ciència i Innovació, Juan María Vázquez, i el president de l'Autoritat Portuària de Balears (APB), Joan Gual de Torrella, el protocol per a la creació del Pol Marí en el Moll Vell del port de Palma, que té per objectiu potenciar i desenvolupar activitats de recerca, desenvolupament tecnològic i innovació en el sector marí-marítim.

Així mateix, les parts signatàries han establert un marc de col·laboració permanent per proporcionar el suport necessari a les entitats capdavanteres en el sector de la I+D+I marina, entre elles, el Servei d'Observació Costanera de les Balears (Socib) i el Centre Oceanogràfic de les Balears (COB), i així vertebrar l'activitat de l'àmbit en el port de Palma. 

A més, està previst que l'Autoritat Portuària cedeixi l'espai necessari perquè les seus del Socib i el COB estiguin situades en el Moll Vell de Palma. Les dues entitats, juntament amb l'IEO, han agraït i valorat la signatura d'aquest protocol. A l'acte també han assistit el batle de Palma, Antoni Noguera; el director general d'Innovació, Pep Lluís Pons; el director de l'Institut Español d'Oceanografia (IEO), Eduardo Balguerías; la directora del COB, Salud Deudero; i el director del Socib, Joaquim Tintorer.

Segons el protocol signat, es posarà èmfasi en àrees temàtiques d'interès estratègic per a les Illes, com les ciències del mar i la gestió adequada del medi marí i el litoral. Així mateix, un altre dels objectius és que les entitats instal·lades en el Pol Marí mantenguin contactes amb els Ports de l'Estat per multiplicar el seu impacte en la societat. De fet, es pretén que el Pol Marí sigui la base d'infraestructures cientificotècniques per a l'ús de la comunitat científica i tecnològica nacional i internacional.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha assenyalat que «l'estratègia del Govern es basa en la diversificació del model econòmic i, sens dubte, un punt fort d'aquesta estratègia és l'economia del coneixement, les ciències i les tecnologies marines».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.