Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB critica que la gestió d'espais naturals protegits s'està impulsant «amb poca decisió»

21069

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha criticat que la gestió d'espais naturals protegits per part de la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca s'està impulsant «amb poca decisió» i ha lamentat que les Balears «duguin un retard de sis anys a la declaració de les Zones d'Especial Conservació (ZEC) que queden pendents».

El col·lectiu ha manifestat que dels 140 Llocs d'Interès Comunitari (LIC) proposats pel Govern i acceptats per la Comissió Europea, només 76 (54,3 per cent) compten amb el corresponent pla de gestió i han estat ja declarats. En aquest sentit, el GOB ha expressat que veu preocupant que des de 2015 la Conselleria no hagi aprovat «ni un sol nou pla de gestió Natura 2000».

L'organització ecologista ha explicat que en el pla normatiu 2018 el Govern té prevista l'aprovació de diversos plans de gestió de LIC i ZEPA. No obstant això, han criticat que «a hores d'ara no s'ha aprovat cap i només la meitat han passat ja a consulta pública». «Comptar amb una bona planificació és pas previ i imprescindible per dur a terme una adequada gestió dels espais naturals protegits, encara que és evident que aquest aspecte ni ha tengut ni té la consideració que correspon en la política de conservació del mitjà natural a les Balears», ha manifestat el col·lectiu.

Finalment, el GOB ha recordat que aquest dilluns se celebra el dia de Natura 2000, la xarxa d'espais naturals protegits que té per objectiu la conservació dels hàbitats i les espècies en la Unió Europea. En aquesta línia, s'ha recalcat que a les Balears la biodiversitat «és extraordinàriament important, i per això també ho és el desplegament de la xarxa Natura 2000 en compliment de les obligacions de l'Estat espanyol i de la Comunitat en relació a la Directiva d'hàbitats (92/43/CEE)».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.