Setmanari d'informació local - 138 anys

Gabriel Bibiloni parlarà de l’obra de Fabra en una conferència a Manacor

21127

Enguany se celebra el 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra (1868-1948), el gran artífex de la codificació del català literari modern. L’Obra Cultural Balear de Manacor se n’ha volgut fer ressò. Per això ha organitzat la conferència ‘La vigència de l’obra de Pompeu Fabra’, que  oferirà el doctor Gabriel Bibiloni, per parlar del seu llegat. El ponent parlarà sobre els diversos aspectes de l'obra de Pompeu Fabra, el context sociolingüístic en què va aparèixer i es va desenvolupar, el procés d'actualització posterior i les posicions que hi ha actualment sobre la vigència d'aquesta obra. 

Gabriel Bibiloni és doctor en Filologia Catalana i professor titular de la Universitat de les Illes Balears. Autor entre altres llibres de ‘Llengua estàndard i variació lingüística’ (Tres i Quatre, 1996), ‘Amb bones paraules’ (articles sobre llengua, Lleonard Muntaner, 2012), ‘Els carrers de Palma’ (Lleonard Muntaner, 2012, premi Miquel dels Sants Oliver de l'OCB) i ‘El català de Mallorca. La fonètica’ (Lleonard Muntaner, 2016). Així mateix, ha publicat articles a revistes com Revista de Catalunya, Randa, Caplletra, Llengua Nacional, El Temps, etc. i a la premsa diària de Palma i Barcelona.

Sobre la conferència

La conferència, organitzada per l’OCB de Manacor en estreta col·laboració amb la Institució Alcover, tendrà lloc a la seu d’aquesta Institució (c. del Pare Andreu Fernández, 12), dilluns vinent, dia 28 de maig, a les 20:00h.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.