Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB demana al Consell una «moratòria immediata» a la caça de la tórtora

21273

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha demanat aquest dilluns al Consell de Mallorca una «moratòria immediata» a la caça de la tórtora a l'illa per a complir al pla d'acció per a la conservació d'aquesta espècie aprovat fa uns dies per la Comissió Europea.

Segons ha informat el GOB en un comunicat, la tórtora és «una de les víctimes més evidents de la mala gestió mediambiental que estam realitzant a nivell global i local» i, segons ha assegurat des de dades de seguiment científic, la població de l'Estat espanyol d'aquesta espècie migratòria ha baixat un 25 per cent entre 1998 i 2017, si bé altres estudis de més abast situen el descens en un 70 per cent a Europa en relació a la població de 1980.

Davant d'aquesta situació, l'entitat ecologista ha recordat que la Comissió Europea va aprovar fa uns dies un pla d'acció per a la conservació de la tórtora, 2018-2028. En aquest s'estableixen set objectius, entre els quals destaquen la millora dels hàbitats de reproducció, l'eradicació de la caça il·legal, la gestió sostenible de la caça i la millora dels hàbitats en les zones de descans i hibernació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.