Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Les dones de Calvià en situació d'exclusió social podran accedir a microcrèdits

21335

El batle de Calvià Alfonso Rodríguez, i el director de l'Associació Treball Solidari, Antoni Sierra, han signat un conveni de col·laboració que permetrà que dones del terme municipal de Calvià en situació d'exclusió social i/o financera puguin accedir al programa de microcrèdits per la autoocupació que duu a terme l'entitat social.

Segons han explicat, l'Ajuntament ha aportat un total de 33.950 euros per al desenvolupament d'aquest programa en el municipi. L'objecte d'aquest conveni és la implementació per part de Treball Solidari, en col·laboració amb els diferents serveis del Consistori, d'un programa per donar suport tècnic i financer a l'autoocupació i a la creació i enfortiment de petites empreses i d'activitats generadores d'ingressos.

D'aquesta manera, es vol donar impuls a les dones que han començat petites iniciatives empresarials o aquelles que tenen voluntat de fer-ho i necessiten suport tècnic, acompanyament i finançament per dur a terme l'activitat d'autoocupació.

Entre el 2016 i 2017, el Consistori i Treball Solidari signaren convenis en aquest sentit, i s'ha considerat «positiva» l'experiència desenvolupada. L'any passat es concediren microcrèdits a 16 dones per un import total de 21.750 euros. Les dones beneficiàries, que rebran petits crèdits que aniran retornant mensualment, sortiran d'un procés de selecció en el qual participaran coordinadament els tècnics de Treball Solidari i diferents serveis de l'Ajuntament de Calvià, especialment des de Serveis Socials i IFOC.

Quant al procés de selecció, aquest es realitzarà depenent dels següents criteris: situació de desocupació, famílies monomarentals, dones immigrants amb autorització per treballar a l'Estat espanyol, dones majors de 50 anys en situació d'atur de llarga durada i joves amb dificultats per a la inserció laboral.

A la signatura del conveni també han assistit la tinent de batle de Cohesió Social i Igualtat, Nati Francès; la regidora de Benestar Social i Tercera Edat, Mayte Albertí; la directora general de Desenvolupament Social i Equitat, Ana Pérez; i la coordinadora tècnica del Programa de Treball Solidari, Mónica Ferrà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.