Setmanari d'informació local - 138 anys

Primàries de MÉS: primus inter pares

21529

Triar entre matisos, escollir qui va primer i qui segon... decidir qui ha de ser el primus inter pares. D'això van aquestes eleccions primàries de mel i sucre de MÉS per Mallorca. Si més no, aquesta és la conclusió que se'n pot extreure de la presentació de les candidatures que s'ha fet a Can Alcover.

Prop de 200 persones han assistit a la presentació de les candidatures al Parlament i al Consell per a les eleccions primàries de MÉS per Mallorca. Aquest dimarts a Can Alcover s’ha celebrat l’acte en què els quatre candidats han exposat les seves propostes per encapçalar el projecte ecosobiranista a la Cambra balear i a la institució insular. Antoni Verger, ha estat l’encarregat de presentar l’acte.

Miquel Ensenyat i Fina Santiago es presenten a les llistes al Parlament per a les eleccions per a 2019, mentre que Guillem Balboa i Bel Busquets ho fan per les llistes al Consell. Els quatre candidats i candidates van reunir 60 avals per registrar-se i un total de 4.200 persones han quedat inscrites al cens de les primàries de MÉS per Mallorca per poder votar el pròxim dia 9.

La primera intervenció ha estat a càrrec de Fina Santiago que s'ha reivindicat com a una persona que la ciutadania identifica com a progressista, ecologista, feminista, sobiranista i republicana.

«Defens la gestió, perquè la política és sobretot gestió», ha dit Santiago, que també ha volgut posar l'accent en el desenvolupament de les polítiques d'habitatge i el les «polítiques culturals públiques».

Miquel Ensenyat, en el seu torn, ha destacat el «moment històric que viu el país» i «el ressorgiment de l'extrema dreta arreu d'Europa".

Ensenyat ha defensat el pacte del Consell i ha dit que a l'estat espanyol s'ha fet un «pacte a la mallorquina» per fer fora Rajoy.

A continuació han pres la paraula els dos candidats al Consell. Guillem Balboa ha apostat per fer de Mallorca la seu permanent «d'un espai que aposti per la interculturalitat», ja que Mallorca ha estat sempre crïlla de civilitzacions.

Balboa ha acabat reivindicant les figures de Josep Maria Llompart i de Guillem d'Efak: «esper que el seu 'siau qui sou mallorquins' interpel·li tota la gent que viu a Malorca»

Finalment, Bel Busquets, s'ha reivindicat, tal i com Maria Mercè Marçal com «tres voltes rebel», en tan que «dona, treballadora i de nació oprimida». Busquets ha reivindicat el model de l'actual Consell que ha definit com una institució «ecologista, feminista i sobiranista».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.