Setmanari d'informació local - 138 anys

Toni Fuster (PP): «Rajoy ha dimitit per donar pas a un relleu generacional»

21615

El secretari general del PP a les Balears, Toni Fuster, ha parlat aquest divendres per als oients de La Vila del Pingüí, el matinal d’Ona Mediterrània. En aquesta conversa s’han tractat temes com aquests:

Nou govern espanyol
«Valoració de cautela. Allò important no són els ministres sinó les polítiques i aquestes vénen determinades pels suports que tens. El suport que té el senyor Sánchez és un suport d’independentistes que volen rompre aquest país. Consideram que això no pinta bé. El PP farà una oposició útil i clara. La moció de censura és vàlida i democràtica però, sincerament, la realitat és que el president del govern que tenim avui no ha estat elegit majoritàriament pels ciutadans espanyols».

Intensions de la moció del PSOE
«Sánchez sabia que si no arribava (a la presidència) així (amb una moció de censura) no arribaria a La Moncloa».

Mariano Rajoy i el seu abandonament
«Rajoy estava fent una feina extraordinària com a president del govern del país. És cert que després d’aquesta situació (la moció de censura i la sentència judicial) el president Rajoy ha fet saber, amb elegància política, que el seu moment en la política ha acabat. Ha dimitit per donar pas a un relleu generacional».

Les polítiques de Rajoy i les Balears
«El REB (Règim Especial de les Illes Balears) estaria tancat si Armengol ho hagués volgut ajornar. També el 75% de descompte; nosaltres ho aconseguírem l’any passat en vols entre illes. Qui ha aconseguit el 75% de descompte han estat els ciutadans de les Illes Balears».

Pressuposts aprovats pel PP
«Són uns pressuposts bons per a Espanya. De cap manera tombarem els pressuposts».

Sentència del cas Gürtel
«La sentència Gürtel ens crea un rebuig contundent. Com a membre del PP vull demanar perdó perquè, desgraciadament, alguna persona del PP han ficat la mà a la caixa. També vull dir als ciutadans de les Balears i d’Espanya que la majoria de gent del PP és gent honrada».

El PP vol rètols en català a Mallorca?
«Volem igualtat. Aquí tenim dues llengues oficials: català i castellà. Jo som mallorquí i afortunat de xerrar la llengua que xerr i tenir una llengua com la llengua castellana. És cert que l’Estatut d’Autonomia diu que les administracions han de fomentar l’ús de la llengua pròpia de les Illes Balears. Una manera és la de la retolació en català. S’ha de respectar la legalitat. No pots confrontar una llengua amb l’altra. Volem que hi hagi llibertat perquè es pugui rotular com un vol. En el PP hi ha diferents visions. Volem que hi hagi un bilingüisme real, coordinat a les Illes Balears».

Propostes del PP per fomentar l’ús del català
«En algun poble s’haurà de fomentar la llengua castellana i en un altre la llengua catalana. Això és jugar a l’equilibri».

Preferència per substituir Rajoy?
«El que sigui millor per a Espanya i per a les Illes Balears. Es farà un congrés i s’elegirà el president del PP».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.