Setmanari d'informació local - 138 anys

Els residents de Menorca, Eivissa i Formentera tendran accés al descompte de l'EMT

21623

Els residents de Menorca, Eivissa i Formentera podran accedir amb una targeta específica als descomptes que ofereix l'Empresa Municipal de Transport (EMT) para quan necessitin realitzar desplaçaments amb autobús urbà a Palma. Així ho ha anunciat la presidenta del Govern, Francina Armengol després que s'hagi donat el vistiplau a la signatura del conveni entre el Govern, l'Ajuntament de Palma i l'EMT.

En funció d'aquest conveni, que està previst que se signi la setmana vinent, els ciutadans de Menorca, Eivissa i Formentera tendran una targeta específica que podran sol·licitar a cada Consell Insular i que els permetrà accedir a aquests descomptes. La previsió és que la mesura estigui en vigor aquest mateix mes de juny.

Aquest acord institucional, que acompleix a la llei de capitalitat, implica un benefici general per a tots els ciutadans de Menorca, Eivissa i Formentera i un encara major per al col·lectiu d'estudiants d'aquestes illes. El benefici general consisteix en poder utilitzar la línia 1 (aeroport) amb les mateixes condicions que els ciutadans de Palma.

Això suposa passar de pagar els cinc euros actuals a pagar únicament un euro. A més, es passarà del preu del bitllet senzill (1,50 euros) a 80 cèntims. Per la seva banda, els universitaris i estudiants de formació professional podran demanar la targeta amb el perfil d'estudiant, que els permetrà utilitzar tota la xarxa de l'EMT al mateix preu que els estudiants residents.

D'aquesta manera, la línia 1 els costarà 67 cèntims i la resta de trajectes de l'EMT els podran realitzar per 45 cèntims. La Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat destinarà 50.000 euros anuals per al pagament d'aquests descomptes. En funció del conveni que se signarà aviat amb l'EMT, l'empresa de transport de Palma girarà factura sobre el cost d'aquests descomptes i el Govern ho abonarà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.