Setmanari d'informació local - 138 anys

La UIB assessorarà la Unió Europea en la transició energètica de territoris insulars

21933

El Laboratori Interdisciplinari de Canvi Climàtic de la Universitat de les Illes Balears (UIB) assessorarà la Unió Europea en matèria d'energies netes i transició energètica de territoris insulars. Així ho han explicat el director del laboratori, el catedràtic de física de la UIB, Damià Gomis, i el secretari del mateix Laboratori i professor de Dret de la UIB, Pau de Vilchez.

El laboratori ha estat seleccionat per formar part del consorci que gestionarà el Secretariat de la Iniciativa Energia Neta per a les Illes de la Unió Europea. La seva funció serà proporcionar suport i assessorament a les illes del Mediterrani i altres zones de la Unió Europea per aconseguir la transició cap a les energies netes.

Els investigadors del Laboratori sobre Canvi Climàtic de la UIB participaran en un estudi comparatiu sobre els sistemes energètics de les illes mediterrànies, facilitaran l'intercanvi de bones pràctiques entre diferents regions europees i promouran iniciatives de descarbonització entre tots els actors rellevants, tant de l'àmbit públic com a privat.

En particular, assessoraran els gestors de les illes mediterrànies en el disseny de plans per descarbonitzar els models energètics, amb un enfocament gradual per a una economia insular, que tingui en compte tots els reptes i condicions específiques dels territoris insulars. El consorci internacional està liderat per la xarxa de ciutats 'Climate Alliance' amb el suport de la Federació Europea de Cooperatives d'Energies Renovables (Rescoop).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.