Setmanari d'informació local - 138 anys

Es recullen més de 10 tones de residus dels espais ambientals de les Pitiüses

21947

El pla anual de neteja per terra de platges, cales i espais públics ha recollit un total de 2.815 quilos de residus a Formentera i més de 10.000 quilos als espais naturals de les Pitiüses. Entre altres treballs executats, s'han transportat i reciclat residus marins, s'han retirat espècies invasores i s'ha dut a terme un cens de plantes marines per realitzar campanyes de sensibilització.

Segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca en un comunicat, al gener del passat any la Comissió d'Impuls del Turisme Sostenible de les Balears va triar els projectes susceptibles de ser finançats amb l'impost. Un dels projectes seleccionats va ser el Pla anual de neteja per terra de platges, cales i espais públics a través de persones amb el risc d'exclusió social.

La iniciativa, dirigida pel Servei de Qualitat Ambiental de la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca, ha comptat amb un pressupost de 44.823 euros i va començar a l'abril, perllongant-se fins a juliol.

El director general d'Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, Sebastià Sansó, al costat de membres del Consell, ha visitat les labors de neteja que han executat treballadors de l'empresa APFEM-Aktua i de Creu Roja.

Aquest treball, que es fa a través de l'impost de turisme sostenible, es completa amb les tasques rutinàries que es fan des del Consell de Formentera, com pot ser la neteja de platges on no arriben els serveis municipals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.