Setmanari d'informació local - 138 anys

Anul·len les proves informàtiques del Cos Auxiliar de les oposicions fetes el 26 de maig

22103

El Tribunal qualificador de les proves del Cos Auxiliar de les oposicions de la Comunitat 2018 ha decidit anul·lar la totalitat de la prova informàtica celebrada el passat 26 de maig. Segons han explicat des del Govern aquest dilluns, el Tribunal ha pres aquesta decisió després de revisar 173 al·legacions presentades per diferents opositors, per causa de circumstàncies succeïdes durant la prova, a la qual es van presentar 694 aspirants.
Després d'aquest treball de revisió d'al·legacions, el Tribunal ha cregut convenient l'anul·lació de tres preguntes, que se sumen a les altres tres que ja van resultar excloses dels càlculs que van servir per a l'elaboració del llistat d'opositors que inicialment havien superat la segona prova de les oposicions pel Cos Auxiliar. Per tant, finalment han resultat considerades inhàbils un total de sis preguntes: dues preguntes anul·lades corresponen a la prova del torn 1 de l'examen (el 20% del qüestionari), i quatre preguntes que corresponen al torn 3 (40% del qüestionari). Cap de les preguntes de l'exercici del torn 2 han estat anul·lades. Cada exercici constava d'un total de 10 preguntes.
Així, el Tribunal considera que els principis de mèrit i capacitat dels aspirants han quedat demostrats, però existeixen dubtes raonables en relació al principi d'igualtat. Per tant, ha anul·lat el segon exercici realitzat el passat dia 26 de maig.
El director de l'EBAP (Escola Balear d'Administració Pública), Jaime Tovar ha expressat «suport absolut i respecte» per la decisió presa pel Tribunal qualificador, que ha treballat «de manera lliure i raonada en Dret» en la conformació i expressió del seu criteri. «El tribunal ha actuat durant tot el procés amb una autonomia funcional total», ha afirmat Tovar. No obstant això, creu que no «és plat de gust repetir una prova per l'esforç que suposa a tots els aspirants». Per aquest motiu, ha demanat «disculpes a totes les persones que es puguin considerar agraviades per una decisió que, en tot cas, permet una nova oportunitat per a tots els aspirants, en igualtat de condicions; una igualtat entre les persones aspirants».

Amb l'antelació establerta a la base 9.4 de les bases generals, l'EBAP anunciarà la data de realització d'un nou segon exercici de les proves selectives del Cos Auxiliar i de com quedaran convocades totes les persones amb dret a presentar-se.
Contra l'acord del Tribunal, que no esgota la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada en el termini d'un mes a explicar des de l'endemà de la seva publicació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.