Setmanari d'informació local - 138 anys

S’aprova l'informe del model lingüístic amb un mínim del 50% dels ensenyaments en català

22213

El Consell Escolar de les Balears ha aprovat aquest dijous l'informe sobre el projecte de model lingüístic incloent un mínim del 50 per cent dels ensenyaments en català a les Balears. Així ho ha indicat STEI Intersindical en una nota de premsa en la qual es mostra «molt satisfet» amb aquesta decisió, que suposa «blindar el decret de mínims» i «un pas molt important per deixar de costat la nefasta herència de Bauzá».

«No podem donar passos enrere quant a la presència i a l'ús del català en tots els centres, públics i privats concertats», han assenyalat des de l'organització sindical. L’STEI ha celebrat que el consell «hagi blindat la presència del decret de mínims» perquè «garanteix un ampli espai de consens entre molts punts de vista». El sindicat considera que amb la votació d’aquest dijous (17 vots a favor, vuit en contra i cinc abstencions), el Consell Escolar «posa en valor les dècades de treball de diferents generacions de la comunitat educativa, amb models lingüístics consensuats».

Aquests «s'acosten a garantir la plena competència de l'alumnat en les dues llengües oficials, i aconsegueixen que cada vegada sigui més alta la competència en llengües estrangeres i que assegura el manteniment, la presència de l'ús del català en tots els centres», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.