Setmanari d'informació local - 138 anys

Balboa celebra l'obertura de la fossa d'Alaró: «Es tanca un capítol fosc de la història»

22295

El batle d'Alaró, Guillem Balboa, ha manifestat aquest dilluns la seva emoció per l'obertura de la fossa del cementiri del municipi i ha afirmat que amb això es tanca «un capítol fosc de la història» del país. «És un dia emotiu, feliç», ha indicat el que també el co-coordinador de MÉS per Mallorca, segons ha recollit la formació.

Balboa ha declarat que per a Alaró això representa poder dignificar les víctimes. El batle ha agraït la tasca «immensa i incansable» dels col·lectius per a la recuperació de la memòria històrica, especialment «el treball de l'historiador Marçal Isern, d'Alaró, i que s'ha encarregat d'aquest capítol en concret».

Isern, per la seva banda, ha defensat que és necessari obrir les fosses «per mirar amb dignitat el futur, per poder viure dignament el present i per poder guanyar el futur». L'historiador també ha demanat consciència ciutadana. Paral·lelament, la consellera de Cultura, Fanny Tur, l'obertura d'aquesta fossa per localitzar a dos assassinats en 1936 -un d'ells el batle de Mancor de la Vall- és «un deute amb la democràcia», encara que arriben «40 anys tard».

«És una prioritat absoluta de la Conselleria de Cultura i és una prioritat per a totes les persones compromeses amb la democràcia i amb la recuperació de la memòria històrica» ha assenyalat Tur.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.