Setmanari d'informació local - 138 anys

El preu de les noves places hoteleres i d'habitatges turístics serà de 3.500 euros

22317

La junta rectora del Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics (CBAT) ha aprovat aquest dimarts els preus de les noves places turístiques a les Illes, que seran de 3.500 euros tant per a tot tipus d'hotels com per als habitatges unifamiliars destinats a lloguer turístic.

Igualment, les places d'habitatges plurifamiliars tendran un preu de 875 euros i les de la modalitat de 60 dies costaran 291 euros. El fraccionament del pagament de les places es farà en cinc anys, de manera que les places d'hotels i unifamiliars costaran 700 euros anuals; les de plurifamiliars, 175 euros; i les de la modalitat 60 dies 58,33 euros. En aquest darrer cas, la base de càlcul és de sis mesos en lloc de 12, atès que s'espera que la majoria d'interessats demanin els mesos de juliol i agost.

La junta ha aprovat aquesta proposta amb tots els vots a favor excepte el d'Habtur, que ha votat en contra, i els sindicats, que s'han abstengut. El Govern ha rebaixat en 500 euros la seva proposta inicial per acostar-se a la del Consell, tenint en compte que l'any que ve la institució insular tendrà les competències en ordenació turística i el Consorci.

La vicepresidenta i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha valorat el «consens» aconseguit i ha defensat l'equiparació de les places hoteleres i unifamiliars, ja que el lloguer turístic és igualment una plaça turística i té una «petjada» al territori. Així, ha apostat per treballar en unes «illes sostenibles» i ha recordat que es tracta de «riquesa» que es reparteix entre els Ajuntaments. Segons ha indicat Busquets, a Mallorca hi ha encara disponibles unes 43.000 places.

Per la seva banda, el conseller insular d'Economia i Hisenda, Cosme Bonet, ha argumentat que el debat sobre els preus «encara que és important, té un efecte secundari» perquè no estableix «límits» al creixement sinó només determina la capacitat necessària per accedir a les places. En aquest sentit, el Consell volia facilitar aquest accés a petits negocis o famílies.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.