Setmanari d'informació local - 138 anys

Balears és la comunitat amb els lloguers vacacionals més cars de tot l’Estat espanyol

Vuit de les deu destinacions més cares de tot l’Estat espanyol es troben en Balears

22435
Preus més cars del lloguer vacacional. | Holidu

Segons l'estudi del cercador de lloguers vacacionals i apartaments, Holidu, Balears és la comunitat amb els lloguers vacacionals més cars de tot l’Estat espanyol. Per comprovar-ho, ha realitzat una comparativa a partir de dades recaptades de més de 130 destinacions de tot l’Estat, a més d'altres països europeus, analitzant els preus dels lloguers vacacionals a l'agost, en plena temporada alta, i a mitjans del mes de setembre, com a referència per a la temporada baixa.

D'ell s'extreu que Balears lidera la classificació de destinacions més cares en tots els aspectes, tant en termes autonòmics com en locals. De fet, la mitjana de tota la comunitat autònoma situa els preus dels lloguers vacacionals en 264€ durant la temporada alta i en 202€ durant la temporada baixa. Els preus són tan alts que fins i tot en temporada baixa és superior al de la resta de comunitats autònomes en temporada alta, amb l'única excepció de Catalunya, on els mesos més demandats aconsegueixen els 203€.

Els lloguers vacacionals en els municipis balears més demandats són els únics que superen de mitjana els 300€ per nit en temporada alta. De fet, si atenem a la classificació dels municipis nacionals segons el seu preu, els quatre primers pertanyen a aquesta comunitat autònoma i, entre els deu primers, només Badalona i Sant Sebastià estan fora d'ella.

El municipi més car de Balears, i de tot l’Estat espanyol, és Pollença, on la nit costa 373€ i 217€ en temporada alta i baixa, respectivament. Li segueixen Eivissa, Cala d'Or i Es Pujols, totes elles per sobre dels 300€ i, a continuació, altres destinacions també molt demandades com Calvià, Manacor, Platja de Muro, Sant Antoni de Portmany, Andratx i Port de Sóller.

Si es fa la distinció entre illes, les diferències són encara superiors. Eivissa és la que registra uns preus més cars en ambdues temporades, amb 538€ i 420€ de mitjana, molt per sobre de la segona, que és Formentera, amb preus de 345€ i 170€, respectivament.

Ja sigui perquè les Illes Balears són una de les destinacions més populars i demandades, no solament pels turistes nacionals, sinó també pels internacionals per l'excel·lent oferta que es pot trobar en les seves diferents localitats o les recents restriccions, els lloguers vacacionals en els seus municipis es troben entre els més cars de tot l’Estat espanyol, tant en temporada alta com en temporada baixa.

Aquests preus sorprenen més si es comparen amb el possiblement gran rival turístics, l'altre arxipèlag espanyol. En les Illes Canàries, la més cara és Lanzarote, els preus mitjans més elevats de la qual tan solament arriben als 141€, la qual cosa és 3,8 vegades menys que els d’Eivissa. Dit d'una altra manera, pel mateix preu d'una setmana en temporada alta a Eivissa es podria estar gairebé un mes a Lanzarote.

No és això l'única cosa que crida l'atenció de la comparativa entre ambdues comunitats illenques. L'illa balear més econòmica en temporada alta és Mallorca, els preus de la qual són 121€ superiors als de Lanzarote, l'illa canària més cara. Fins i tot, si es comparen els preus de les temporades baixes balears amb les temporades altes canàries, també els primers resulten més elevats. Menorca té la temporada baixa més assequible en la seva comunitat autònoma, amb 154€ de mitjana, la qual cosa segueix sent més cara que la nit en temporada alta a Lanzarote.

Comparant a les Illes amb altres zones costaneres s'extreu una imatge semblant. Les Illes Balears són les més cares, seguides només per la Costa Basca amb un preu de 243€ en temporada alta. En tercera posició la Costa del Garraf té uns preus per sobre d'un 25% més baixos mentre que les següents: la Costa Daurada, la Costa del Sol, la Costa del Maresme i la Costa Brava es mouen entre uns preus entre un 41% i un 47% menors. Encara més barates són la resta, entre el 64% menys de la Costa de la Llum fins a un 164% de les Ries Altes.

En comparar aquests preus amb el que es paga en altres països per nit, les xifres també estan molt per damunt. El país més car d'Europa, en terme mitjà, és el Regne Unit, on la nit de temporada alta costa uns 203€, la qual cosa és bastant més barat que les destinacions de les Illes Balears.

I en el cas de valorar altres destinacions europees que presentin una oferta similar, sobretot als països situats en el Mediterrani, les diferències augmenten encara més. Els preus mitjans de les destinacions situades a Grècia, Itàlia, Xipre i Croàcia són considerablement més econòmics que les Illes Balears, amb preus en temporada alta que van des dels 128€ en el cas croat fins als 181€ del país hel·lè.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.