Setmanari d'informació local - 138 anys

Els treballadors de neteja de les Balears convoquen una vaga a partir de l'1 d'agost

22539

Els treballadors de la neteja de les Balears aniran a la vaga a partir de l'1 d'agost després de no haver aconseguit un acord sobre la pujada salarial a incloure en el conveni, en una reunió aquest dimecres dematí amb la patronal.

Segons han informat des de la federació de Construcció i Serveis de CCOO de les Balears, la reunió ha durat dues hores i mitja i no s'ha arribat a un enteniment a l'apartat econòmic. El sindicat ha indicat que la patronal s'ha mantingut «inamovible» en la seva posició inicial de practicar una pujada salarial d'un 6% en cinc anys, que l'organització sindical qualifica de «raquítica».

Per contra, els treballadors no contemplen un increment inferior al 25% per als propers quatre anys. Des del sindicat han assenyalat que aquests percentatges «a priori poden semblar desgavellats» però creuen que «són més que justs» ja que en els últims anys els salaris solament s'han incrementat en un 0,5% en 2016 i 2017. A més, el sindicat ha informat que la patronal «ha rebutjat la pretensió de la part social d'introduir en el Conveni una sèrie de plusos que vénen a compensar les distorsions funcionals que s'estan produint en el sector». Sí que hi ha hagut consens en altres millores però aquesta disconformitat a l'apartat econòmic «ha frustrat qualsevol possibilitat d'acord».

«Amb una Patronal aliena a la realitat del sector i als problemes reals dels seus treballadors, amb un increment de les càrregues de treball absolutament abusiu i un augment preocupant de l'absentisme laboral, la vaga indefinida que començarà el proper 1 d'agost resulta inevitable», han conclòs des de CCOO.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.