Setmanari d'informació local - 138 anys

Neix 'Plural', una plataforma de castellanoparlants que defensa el català

22555

'Plural', que es presenta aquest dijous a Ideari (carrer Costa de Can Muntaner 5, Palma), a les 19.30 hores, és una plataforma formada per persones amb «arrelament social a Mallorca, al marge de quins siguin els seus origens». «Sabem bé que la diversitat i el patrimoni d'aquesta terra és ric i les seves possibilitats múltiples».

Al manifest de la plataforma destaquen que són una plataforma constituïda per ciutadans d'origen divers i que és el moment per a aconseguir canvis estructurals ja que les institucions de les Balears són ara «liderades per governs progressistes».

A 'Plural' li preocupa la instrumentalització política de la llengua per part de determinats sectors. «Parlar castellà no ha de ser entès com una opció política. És igual quina sigui la teva llengua materna. El castellà no és patrimoni de la dreta. Dit d'una altra manera: volem la pau social en un tema ja ja estava treballat i consensuat, ja que tenim el convenciment que la normalització lingüística és un tema de tots i de totes».

A més, han remarcat que també els preocupa el tracte fiscal que reben les Balears. «L'infrafinançament de la comunitat té conseqüències en tots els ordres. Som a la cua de les inversions de l'Estat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.