Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort aprovarà una convocatòria d'ajudes destinades «a crear una política pública d'habitatge»

22699

L'Ajuntament de Palma aprovarà aquest dimecres una convocatòria de subvencions per a barris vulnerables amb un pressupost de 772.353 euros que enguany incorpora un nou barri, Verge de Lluc, i manté Son Gotleu i Camp Redó. Cort ha informat que una vegada es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), que es preveu que sigui a la fi d'agost, els interessats tindran un termini de 40 dies per sol·licitar l'ajuda.

El regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, José Hila, ha destacat «la importància» de la convocatòria i ha remarcat que «les subvencions són una eina fonamental per ajudar a aquestes barriades a millorar els seus habitatges, la seva casa i, també el barri». A més, ha recordat que aquesta mesura, iniciada en 2017, s'ha dut a terme amb l'objectiu de «crear una política pública d'habitatge».

D'altra banda, Hila ha destacat que han «cedit cinc solars perquè el Govern pugui construir habitatges protegits», així com que també han «iniciat un projecte d'habitatge digne dins de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi) als barris de Cala Major i Sant Agustí».

Així mateix, ha afegit que la nova convocatòria «s'ha millorat i s'adapta a les noves necessitats i objectius detectats». El pressupost de les subvencions es repartirà de forma diferent segons els barris. Així, Son Gotleu i Verge de Lluc podran optar fins al 30 per cent del crèdit, la qual cosa suposa 231.000 euros, i Camp Redó podrà optar fins al 40 per cent, que suposarà uns 309.000 euros.

Hila ha explicat que una altra novetat és que si una partida no s'esgota en un barri i en un altre no n'hi ha prou, es podrà redistribuir. En aquest sentit ha dit que és una de les «millors» novetats que han «introduït en aquesta nova convocatòria perquè no es perdi ni un sol euro de les ajudes».

També s'introduirà una nova línia d'actuacions subvencionables que permetrà adequar les zones privades d'ús públic entre blocs «per assegurar la integritat dels vianants». Així, dins d'aquest àmbit es podran subvencionar les reparacions de les voreres i la calçada, la poda d'arbres en mal estat o la reparació, modificació o la col·locació d'enllumenat. En aquest cas, se subvencionarà el 100 per cent de l'actuació que es dugui a terme. La quantia màxima serà de 25.000 euros per cada zona entre edificis.

A més, una altra novetat és que cada barri disposarà d'un punt d'informació en el qual, un dia a la setmana, el personal del Patronat Riba informarà i ajudarà a les persones que estiguin interessades a presentar-se a les subvencions. D'aquesta manera, Hila afirma que «es podran resoldre dubtes i animar al fet que es presentin».


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.