Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi i Coalició Canària es plantegen concórrer junts a les Eleccions Europees

22749

Coalició Canària (CC) i El PI-Proposta X les Illes Balears intensificaran en els propers mesos un acord de col·laboració que es materialitzarà en iniciatives que beneficiïn els dos arxipèlags, segons informa la formació canària en una nota de premsa. Les dues formacions tenen previst acordar una línia d'actuació conjunta en la negociació dels propers Pressupostos Generals de l'Estat per 2019 o en la tramitació del nou Règim Especial per a les Balears (REB), en el cas particular de les Balears.

Així mateix, ambdues formacions polítiques estan en converses per concórrer conjuntament a les properes Eleccions Europees que se celebraran a finals de maig del proper any. El Pi i CC han treballat intensament en les darreres setmanes per aconseguir l'aprovació del 75% de descompte de resident en els vols entre els dos arxipèlags i la Península, que inclouen a més als ciutadans de Ceuta i Melilla. Es tracta d'unes negociacions en les quals la «fermesa» de la representant de Coalició Canària al Congrés, Ana Oramas, ha estat «essencial» per evitar la intenció del Govern d'Espanya de retardar fins a desembre d’enguany l'aplicació del descompte del 75%. Segons el president del Pi, Jaume Font, «el treball de CC ha estat decisiu i determinant perquè els ciutadans de les Balears es puguin beneficiar també del descompte de resident».

Per la seva banda, el secretari general de Coalició Canària, José Miguel Barragán, ha manifestat en diverses ocasions la necessitat «de sumar aliats en la defensa dels territoris allunyats del continent». «Per això Coalició Canària vol traslladar al Pi la seva experiència en la negociació i consecució de l'Agenda Canària a Madrid i la reforma de l'Estatut d'Autonomia de Canàries, que enfortirà el nostre autogovern com a territori insular i l'actualització dels drets de la ciutadania canària a la societat del segle XXI», va afegir.

«Esperam poder sumar a més al Pi a altres assumptes de la nostra negociació a Madrid, com la consecució del Règim Econòmic i Fiscal (REF) per a Canàries, que garanteix a través de l'Estatut la separació dels seus recursos respecte al finançament autonòmic», va assegurar Barragán, per qui aquest assoliment, que podria tenir el seu reflex a les Balears; «els podria evitar que en el futur, com succeirà a Canàries, qualsevol Govern de l'Estat torni a barrejar el nostre sistema de compensació a la llunyania i insularitat amb el finançament bàsic».

Coalició Canària i El Pi mantenen línies de cooperació des de fa quatre anys. Concretament, el 16 de juliol de 2014, els líders d'ambdues formacions van signar un acord de col·laboració per treballar de manera consensuada en matèries i interessos compartits. CC i El PI defensen, entre altres qüestions, el desenvolupament al màxim de la capacitat d'autogovern, la implantació de mesures per compensar els costos de la insularitat en el transport de persones i mercaderies, o l'aprovació d'un nou model de finançament autonòmic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.