Setmanari d'informació local - 138 anys

Comença el procés d'ampliació del Parc Natural de Llevant

22769

La Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca ha iniciat el procés d'ampliació del Parc Natural de Llevant que, segons han explicat, és una iniciativa de "gran transcendència", que té recollir totes les qüestions que suscita entre la població d'Artà, Capdepera i Santa Margalida, i en els diferents sectors socials i econòmics.

Segons han explicat, han decidit engegar un procés on, d'una banda, es vol donar a conèixer la proposta d'ampliació del parc i, per l'altra, es vol recollir l'opinió de la ciutadania i els agents socials dels municipis implicats sobre aquesta proposta.

L'empresa adjudicatària per dur a terme aquest procés ha estat *Hidria Ciència, ambient i desenvolupament.

Aquest procés participatiu s'inicia la segona quinzena de juliol i durarà fins a mitjan setembre. S'estructura al voltant de dos tipus d'eines, una de tipus presencial i una altra en línia.

En la part presencial es realitzaran cinc tallers: quatre temàtics-sectorials i un d'obert a la ciutadania en els municipis d'Artà i Capdepera. Estan planificats per dur-se a terme l'última setmana de juliol i es convidarà a participar en associacions, agents socials o persones rellevants segons les diferents temàtiques.

En concret, les temàtiques a tractar seran: agricultura, gestió forestal, caça i conservació de la biodiversitat al centre cultural de la *Colònia de Sant Pere; activitats esportives, recreatives i turístiques i conservació del patrimoni natural; entre unes altres.

D'altra banda, s'habilitarà un qüestionari en línia, obert a tota la ciutadania, per recollir les diverses opinions i perspectives, de manera anònima, sobre l'ampliació del *Parc Natural de *Llevant.

D'aquesta manera, han explicat que les aportacions de tots els participants s'organitzaran en un document final, que serà un element bàsic per a la planificació del nou espai natural protegit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.