Setmanari d'informació local - 138 anys

El convent de Son Rapinya acull els primers 16 refugiats del vaixell Aquarius

22939

Els primers 16 refugiats provinents del vaixell Aquarius han arribat aquest dimecres al migdia al convent de Son Rapinya, on residiran durant la primera fase de sis mesos d'acollida.

Segons ha detallat en una nota informativa la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, es tracta de 16 homes joves, dels quals 12 són de nacionalitat sudanesa, tres de Nigèria i un del Camerun. Entre els acollits no hi ha menors d'edat.

Des del Govern, han explicat que després d'arribar aquest matí des de València, han estat traslladats al nou centre d'acollida on ara es porta a terme el procés de presentació, acomodació i recollida d'informació personal.

En les properes hores rebran assessorament jurídic per a poder tramitar les sol·licituds d'asil internacional, així com acompanyament per a poder obtenir la targeta sanitària, l'empadronament i altres tràmits administratius.

La Conselleria de Serveis Socials ha manifestat que l'objectiu és que aquestes persones puguin viure el procés d'acollida i arribada a la nova ubicació «amb normalitat i tranquil·litat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.