Setmanari d'informació local - 138 anys

Entitats ecologistes demanen que el decret de protecció de la posidònia es repliqui a tota la Mediterrània

23011

Les entitats ecologistes GEN-GOB, Greenpeace, Oceana i Terraferida han iniciat aquest cap de setmana el primer mostreig social per a documentar la presència de vaixells fondejats a les praderies de posidònia d'Eivissa i Formentera.

L'actriu Inma Cuesta i els YouTubers Melo Moreno (Yellow Mellow) i Jonan Wiergo s'han unit aquest dissabte, a bord del vaixell Esperanza a les organitzacio per a celebrar l'aprovació del decret de la posidònia, aprovat aquest divendres pel Govern després de tres anys d'espera. Així, comencen junts el primer mostreig social o crowdsourcing d'amenaces a la posidònia a Eivissa i Formentera. Les organitzacions han convidat totes les persones interessades a denunciar la presència de vaixells fondejats a les praderies de posidònia en aigües pitiüses. Per això, han posat a la seva disposició una web a través de la qual documentar aquestes situacions.

«La posidònia és un dels més grans tresors de la Mediterrània. És el nostre deure protegir-la i salvaguardar-la dels perills als quals està sotmesa. Em sent molt emocionada de poder ajudar Greenpeace i la resta d'organitzacions en aquesta important tasca. Convertim-nos en guardians i guardianes de la posidònia», ha declarat Inma Cuesta. Els joves YouTubers Melo Moreno (Yellow Mellow) i Jonan Wiergo han transmès el mateix missatge a través de les seves xarxes socials.

Les organitzacions ecologistes donen la benvinguda al decret de protecció de la posidònia a les Balears, una normativa pionera en la protecció d'aquesta joia natural, i asseguren que hauria de ser replicada en altres territoris de la Mediterrània. Atès que la seva aprovació es produeix en plena temporada estival, amb una afluència massiva de iots recreatius, demanen que la seva aplicació sigui imminent i que s'asseguri una dotació suficient de mitjans materials i humans perquè les sancions siguin efectives des del primer moment.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.