Setmanari d'informació local - 138 anys

La Justícia no veu delicte d'odi en l'assenyalament d'habitatges d'activistes socials de Palma

23021
R.Domingo apareixia en el seu perfil de Facebook amb diverses armes, algunes de gran calibratge. | dBalears/Arxiu

El jutjat d'Instrucció número 9 de Palma ha decidit arxivar la querella presentada per l'activista ciutadà Manel V. Domenech contra Ramón Domingo per un suposat delicte d'odi, després que aquest darrer assenyalés en el seu compte de Facebook «les conilleres on s'amaguen» diversos activistes d'esquerra. De fet, entre les fotografies, hi apareixia la casa de Domenech que posteriorment va ser atacada amb la crema d'una estelada a una de les finestres del domicili.

Segons ha explicat Domenech aquest cap de setmana a dBalears, aquests darreres mesos ha patit una «escalada creixent» d'assetjament polític envers la seva persona. «Primer van començar els llançaments d'ous contra casa, després les pintades, després les amenaces de Ramón Domingo i, finalment, l'atac amb la crema d'una estelada», ha explicat.

Va ser llavors quan el conegut activista social va decidir denunciar els fets en diverses instàncies. Presentà una denúncia davant la Policia Nacional, una al jutjat i una instància administrativa davant el Defensor del Poble de Palma. Ara, la Justícia ha decidit arxivar la demanda al·legant que les publicacions a internet de Ramón Domingo s'emparen en la «llibertat d'expressió».

En aquest sentit, tal com es desprèn de l'acte judicial amb data del 2 de juliol, la Constitució Espanyola empararia al denunciat, que no hauria incorregut en els casos de pressupòsit explícit d'odi que delimita l'actual ordenament jurídic, tals com la discriminació, la incitació directa a la violència, etc. Això no obstant, cal recordar (com ja va publicar en el seu dia dBalears) que en el seu comte de Facebook, Ramón Domingo es presentava com a «militar» al servei d'Espanya i hi apareixia retratat amb nombroses imatges amb armes blanques i de foc (algunes de gran calibratge).

Domenech, que encara no ha confirmat si recorrerà l'arxivament, ha mostrat el seu «profund malestar» per tots els actes de persecució als quals ha estat exposat. «Un veïnat que va presenciar la crema de l'estelada a casa meva, va poder intervenir i va aconseguir apagar el foc. Si no hagués estat així, vés a saber que hauria passat... La finca s'hauria calat foc!», ha sentenciat visiblement afectat i indignat. Amb tot, continua ferm en les seves conviccions i seguirà militant en els diferents fronts ciutadans dels quals forma part.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.