Setmanari d'informació local - 138 anys

Aprovat el traspàs de les polítiques de Joventut del Govern al Conselle de Mallorca

23049

La Comissió Mixta de Transferències Govern- Consells Insulars ha aprovat aquest dilluns el traspàs de les funcions i els serveis de Joventut i Oci al Consell Insular de Mallorca.

Segons ha detallat en una nota informativa la Conselleria de Presidència, el traspàs, que serà efectiu a partir de l'1 d'octubre, implica que el Consell de Mallorca assumirà les funcions i els serveis que li són inherents, d'acord amb les atribucions que li atorga l'Estatut d'Autonomia.

Aquestes funcions estan relacionades, entre d'altres, amb l'educació i la formació en l'oci infantil i juvenil; amb les activitats d'oci amb nins i joves; amb les instal·lacions per a nins i joves, o amb el suport a l'associacionisme i la participació.

Per la seva banda, el Govern es reserva les potestats que afecten als interessos generals de les Illes en conjunt, com el de determinar els itineraris i els continguts de la formació bàsica dels informadors joves en l'àmbit de la comunitat autònoma, l'expedició de títols de monitor i de director a instàncies de les escoles d'educació i de temps lliure, o la gestió i el finançament de les instal·lacions per a nins i joves que siguin de titularitat de la Comunitat Autònoma.

Així mateix, el traspàs de funcions i serveis en matèria de joventut i oci implica el traspàs de personal del Govern, que passarà a dependre del Consell. En concret, es tracta de set places, de les quals quatre són personal laboral de l'IB Jove i tres són personal funcionari de la Conselleria de Cultura Participació i Esports. El cost efectiu del traspàs és de 753.738,58 euros anuals.

LGTBI i polítiques de gènere

D'altra banda, la Comissió Mixta també ha aprovat l'inici del traspàs als Consells Insulars de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera de les funcions i els serveis inherents a les competències pròpies en polítiques de gènere i dona, i del traspàs de les funcions i els serveis inherents a les competències pròpies en polítiques LGTBI.

La previsió és que els dos traspassos es puguin fer efectius l'1 de gener de 2019.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.