Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Mallorca no assistirà a la recepció reial «per convicció republicana i democràtica»

23115

MÉS per Mallorca ha anunciat que enguany tampoc no assistiran a la recepció que Felip VI ofereix a diverses personalitats i representants institucionals a l’Almudaina. El coportaveu de la formació ecosobiranista, Guillem Balboa, ha assegurat que els membres de MÉS per Mallorca han declinat la invitació «des de les seves profundes conviccions republicanes», que fan que considerin la monarquia una institució «caduca, antidemocràtica i pròpia de l’Antic Règim, sobre la qual a més plana l'ombra de la corrupció aprofitant els seus privilegis». Així, Balboa ha recordat la proposició presentada recentment al Parlament conjuntament amb EUIB demanant un referèndum i que la ciutadania pugui decidir entre monarquia o república.

El portaveu també ha recalcat que els fets ocorreguts el darrer any i «el paper actiu de la monarquia en la repressió de la ciutadania i els polítics independentistes catalans fan més inviable que mai compartir-hi un espai festiu». «El discurs de Felip VI el 3 d’octubre estava carregat d’odi contra la ciutadania catalana que havia sofert violència policial, i va evidenciar el seu enfrontament amb els sobiranistes democràtics i pacífics, catalans o mallorquins», ha recordat Balboa.

Malgrat tot, la formació ha recordat que estan oberts a les reunions de feina que calguin amb el cap de l'Estat espanyol per fer-li arribar les reivindicacions dels mallorquins ecosobiranistes. «Nosaltres sempre estarem oberts al diàleg amb qui sigui, des d’una postura ferma i clara, però que no ens esperin a festes monàrquiques», ha conclòs Balboa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.