Setmanari d'informació local - 138 anys

Memòria de Mallorca denuncia l'estat d'indrets testimoni de patiment, «mentre sa Feixina continua protegit»

23301

L'associació que treballa per la memòria històrica ha retret a les institucions el mal estat en que es troben alguns espais emblemàtics del patiment de les víctimes del feixisme.

«Denunciam abandonament institucional d'indrets testimoni del patiment de les víctimes del feixisme: camp de concentració de Formentera i el Fortí d'Illetes (Calvià), mentrestant el monument franquista de sa Feixina continua protegit i ben dret!, aquestes són les polítiques públiques de Memòria que volem?» ha declarat l'entitat a través del seu perfil de Twitter.

Camp de concentració de Formentera

Creat amb el nom oficial de Colònia Penitenciària de Formentera, tot i que fou més conegut com es Campament, aquest centre de reclusió, que depenia de la presó de Palma, va entrar en funcionament el 1939, poc després d’acabar la Guerra Civil i no es tancaria fins al 1942. Acollí uns 1.000 presoners.

El fortí d'Illetes

Es va construir a principis del segle XIX, devora el Cap Enderrocat, amb l'objectiu que servís per a protegir el port de Palma.

Durant la Guerra del 1936 – 1939, s'hi afusellaren presos republicans.

Era propietat de la família Delgado (de l'exbatle de Calvià, Carlos Delgado) que va vendre el Fort i els terrenys adjacents a un fons d'inversió de capital britànic i alemany per uns 3,9 milions d'euros.

Quan es varen intentar realitzar les obres per convertir-ho en una urbanització i un hotel, els nous propietaris es varen trobar que no tenien els permisos, ja que tot el complex és un Bé d'Interès Cultural i, per això, el terreny va quedar i segueix abandonat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.