Setmanari d'informació local - 138 anys

ARCA ha denuncia un local de la Rambla que usa «un color cridaner i prohibit al centre històric de Palma»

23359

ARCA, Associació per a la Revitalització dels Centres Antics, ha demanat aquest dimarts la intervenció de l'Ajuntament de Palma perquè obligui a un negoci de la Rambla, situat en un edifici catalogat, a canviar el color del seu local per un altre «més respectuós amb el conjunt de la façana».

En un comunicat, ARCA ha alertat que el local, pintat de blau, usa «un color cridaner i prohibit al centre històric de Palma», quan l'altre negoci que abans ocupava el local tenia la fusta pintada de verd igual que la resta de persianes de la façana.

ARCA considera que el nou negoci intenta «cridar l'atenció» amb una «estètica invasora» però ha recordat que «l'interès general és protegir la imatge de la ciutat i fer complir la normativa».

L'associació ha indicat que aquest edifici és una casa senyorial del segle XVII catalogada amb un nivell de protecció B, que obliga a protegir el conjunt de la façana i a intervenir en els baixos transformats per recuperar el caràcter primitiu de l'edifici. La fitxa de l'edifici també valora el marès de la façana.

A més, l'entitat ha avisat que el color del nou negoci també entra en conflicte amb el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) vigent, que obliga al fet que els comerços respectin el tractament unitari del conjunt de la façana.

Per això, han instat a Cort a intervenir aprofitant que el negoci podria no estar obert encara al públic, per la qual cosa «és el moment de fer complir les obligacions municipals sense excusa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.